Om oss

Verdige møte- og selskapslokaler beliggende kun et steinkast fra hovedstadens viktigste transportknutepunkt

T-10 inn i Christiania

Kanslerboligen, Krigsskolen, Tollbugata 10 – i forsvaret forkortet til T-10. Alle er de navn på den samme adressen med opprinnelse i en av de første bygningene oppført i kvadraturen da Oslo, på Christian IV ordre, ble flyttet og omdøpt til Christiania etter bybrannen i 1624.

Historisk tilknytning

Historiske personer som kansler Jens Bjelke, handelsmann Bernt Anker, stiftamtmann Caspar Storm og zahlkasserer Jacob Juel har alle gitt navn til gater og veier i Oslo og har til felles at de også hadde en tilknytning til T-10. Bernt Anker gav bygningen til Krigsskolen i 1802.

Representasjon

Siden den gang hadde Krigsskolen, kun med korte avbrudd (bl.a. under den tyske okkupasjonen) tilhold i Tollbugata 10 helt fram til 1970 og forsvaret benyttet senere bygget til representasjons-formål.

Sjeldent rokokko-palé

I 2020 ble Tollbugata 10 overtatt av Stiftelsen Den Gamle Krigsskole som har igangsatt store restaurasjonsarbeider for å bevare en av Nordens sjeldne rokokko paléer og en av byens eldste bygninger. Det er med stolthet vi nå åpner T-10 Den Gamle Krigsskole som arrangementslokaler.

 Velkommen!

5
fra Oslo S
10
hoteller i nærheten
350
stilfulle år
12
Ulike saler